رونق تولید ملی | سه‌شنبه، ۲۳ مهر ۱۳۹۸

چراغ ذخیره‌سازی گندم استان قم سبز است - خبر قم

 

 

خبر صداوسیمای قم


مدیرکل غله و بازرگانی استان قم گفت: اگر در سال‌های آینده نیز الگوی مصرف و نظارت لازم صورت گیرد،‌ نیاز به واردات گندم نداریم، البته اکنون چراغ ذخیره‌سازی گندم استان سبز است.

مدیرکل غله و بازرگانی استان قم:

فرهاد زارعی پیش از ظهر امروز در دیدار با آیت‌الله علوی‌گرگانی با بیان اینکه گندم مازاد بر مصرف کشاورزان خریداری شده است، اظهار کرد: در زمانی که گندم از کشاورزان خریداری شد،‌ هزینه پرداخت شد.

وی خاطرنشان کرد: کشاورزان 70 درصد زمین‌های زیرکشت سال گذشته را کشت کردند زیرا تغییر الگوی کشت صورت گرفت و جهاد کشاورزی در زمینه آفات مراقبت‌های لازم را داشت، نسبت به سال گذشته 33 درصد افزایش خرید داشتیم.

مدیرکل غله و بازرگانی استان قم با بیان اینکه گندم‌ها نیازمند مراقبت است، گفت: گندم در انبار پس از مراقبت باید اختلاط شود و پس از اختلاط توسط شرکت به کارخانجات آرد انتقال داده می‌شود که در قم پنج کارخانه آرد مجهز و با تکنولوژی روز فعال است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی که آرد تولید شد به نانوایی‌ها انتقال داده می‌شود و آموزش‌های کافی به شاطرها داده می‌شود، اکنون هیچ نانوایی وجود ندارد که شاطرها آموزش‌ها لازم را فرا نگرفته باشند.

زارعی با بیان اینکه شاطرها در زمینه خرید، نگهداری و تخمیر فعالیت می‌کنند گفت: 11 ماه گذشته بالاترین کیفیت نان ایران در قم بوده که نشان‌دهنده این است که به نگهداری و تولید تخمیر توجه ویژه شده و اکنون بالاترین کیفیت نان ایران از نوع سنگک در قم وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد: فرهنگ مصرف نان از سوی مردم نسبت به گذشته بهتر شده است که ناشی از فرهنگ درست مصرف و شرایط بهتر تولید نان است.

مدیرکل غله و بازرگانی استان قم با بیان اینکه امسال خودکفایی در بخش نان در کشور صورت گرفت، گفت: اگر در سال‌های آینده نیز الگوی مصرف و نظارت لازم صورت گیرد،‌ نیاز به واردات گندم نداریم، البته اکنون چراغ ذخیره‌سازی گندم استان سبز است.

وی با تاکید بر فرهنگ‌سازی مصرف سبوس در نان‌ها گفت: سبوس دارای اسید آمینه است، بنابراین در جلوگیری از چاقی، چربی و بیماری موثر است، بنابراین باید در زمینه استفاده سبوس در نان فرهنگ‌سازی شود.

زارعی خاطرنشان کرد: علما و بزرگان در زمینه فرهنگ‌سازی در استفاده سبوس در نان می‌توانند موثر واقع شوند، اگر مردم بپذیرند این آمادگی وجود دارد نان سبوس‌دار تولید کنیم و مردم نیز مصرف کنند./ فارس

آدرس کوتاه :