زرک کوهی

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 میانگین امتیاز 5.00 (1 رای)

 

زرک کوهیزرک کوهیزرک کوهیزرک کوهی

 


نام علمی: zosima absinthifolia
خانواده: umbelliferae


گیاه شناسی:

گیاه پایا،علفی،سبز متمایل به خاکستری، به ارتفاع 80-40سانتی متر، کرکینه پوش


ساقه:

ایستاده، بلند، منشعب، ضخیم،کرکینه پوش


برگ:

بن رست ها(5-3×12-10سانتی متر) با دمبرگ طویل(8-6سانتی متر)تخم مرغی- سرنیزه ای، سه بار منقسم شانه ای، ساقه ای بدن دمبرگ، تماما مختصراً و به طور متراکم کرکینه پوش، با رنگ سبز متمایل به خاکستری


گل:

سفید، مجتمع در چترهای نسبتا بزرگ، با دمگل بلند و 50-30پرتو غیرهم قد، گسترده، و ستاره مانند، گرده پوش، براکته های گریبان و گریبانک سرنیزه ای ، نوک کند، کرکینه پوش، کاسه فاقد پهنک، دارای لوله تخم مرغی- مخروطی، پوشیده از کرک های سفید، گلبرگ های کنج دار، میوه در سطح پشتی فشرده، در لبه و حاشیه عریض، متورم، صاف، پره های آن نازک، پشتی ها هم فاصله، جانبی ها در حاشیه متصل بهم


موسم گل:

اردیهشت- تیر


پراکنش جغرافیایی:

کاسوا


منظریه

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 میانگین امتیاز 4.00 (1 رای)

منظریهمنظریه

منظریه


كاروانسرای منظریه در ابتدای راه ساوه، نزدیك پلی ساخته شده كه از زیر آن رودخانه ای می گذرد. كاروانسرا كه درمیان ناحیه خشك و بی حاصلی قرارگرفته، ازنظر بازرگانی اهمیت ویژه ای داشت.

 

این كاروانسرا از یك سو در كنار كویر و از سوی دیگر در مجاور دریای نمك قرار دارد و نور خورشید از روی آن انعكاس شدیدی می یابد. منظریه واقع است در کوه‏سار شمالى قم از مستحدثات دولت روزافزون مشتمل بر مهمان‏خانه دولتى و کاروانسراى معتبر و آب‏انبار که از آب قنات جدید گوارا و شیرین و مکفى مشروب مى‏شود.

 

رعیت و آبادى ندارد و فاصله آن از علی ‏آباد شش فرسنگ و نیز از کوشک نصرت 5 فرسنگ و نیم است. هوایش در تابستان بسیار گرم و در زمستان بواسطه آنکه در جلو او مانعى نیست منتهى سردى دارد. آذوقه قوافل را از قم حمل مینمایند و به جهت موکب مسعود از هر قبیل حتى میوه‏جات مناسب فصل باید از قم تدارک شود.

 

راهش در امتداد جاده شوسه دولتى است، کالسکه با کمال سهولت عبور مینماید. محل آن چون مشرف‏ به جلگه قم است بسیار بانزهت می‏باشد.

 

از نوع شکار از قرار مذکور در کوه‏ساران در زمستان از قبیل کبک و تیهو و قوچ و در دامنه جلگه و کویر ماقبل آن آهو یافت می‏شود. عمارت مهمان‏خانه آن نزدیک به انهدام است.

 

کاروانسرای منظریه، از کاروانسراهای چهار ایوانی دوران قاچاریه است که در سال 79 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید، این کاروانسرا  دارای 60 حجره و یک اندرونی و دو ردیف اسطبل که مسئولیت آن به عهدی شخصی به نام منظر بانو بوده است.

 

اسم منظریه، به نام آمادگاه اصلی مهماتی شهید محمد فراشاهی تغییر کرده است و در این کاروانسرا موزه دایر است که از تمام مهمات از نسل قدیم تا جدید به نمایش گذاشته شده است.

 

 

دانلود

 

باغ پسته

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 میانگین امتیاز 4.50 (1 رای)

باغ پسته

 

باغ پستهباغ پستهباغ پستهباغ پسته

 

عکس: محمد کرمانی

 

خاک به عنوان بستر رشد و نمو درختان و آب به عنوان جریان دهنده کلیه مواد غذایی (به استثناء کربن) و مهمترین ماده ترکیبی نسوج گیاهی، از اساسی ترین فاکتورهای استقرار و رشد درختان می باشند، با توجه به تنوع آب و خاک، شناخت دقیق از وضعیت آب و خاک منجر به تصمیم گیری هدفدار در انتخاب محل احداث باغ پسته می گردد.


درختان پسته در خاکهای غنی، شنی لومی و با عمق زیاد و با EC آب و خاک پایین تر محصول خوب می دهند. احداث باغات پسته در آب و خاک مرغوب، باصرفه تر، اقتصادی و برگشت سرمایه سریع تر می باشد. تحمل پذیری پسته در شرایط شوری نسبی آب و خاک دلیل بر کاشت آن در خاکهای فقیر و شور نمی باشد بطوریکه با فقر خاک وبالارفتن شوری، عملکرد در واحد سطح کاهش یافته و بتدریج باغات غیراقتصادی می شوند. در جدول زیر EC مناسب، قابل تحمل و نامناسب آب و خاک برای درختان پسته ارائه شده است.


علاوه بر شوری بالای آب و خاک، وجود لایه سخت، شوری و قلیائیت خاک، وجود یک لایه کاملاً شنی در زیر لایه رسی، بالابودن سطح سفره های کاذب آب (زه) یا به عبارتی بالا بودن سطح ایستابی از عوامل محدود کننده کشت پسته می باشد که قبل از احداث باغ لازم است توسط متخصصین آب و خاک بررسی و در صورتیکه عوامل محدود کننده قابل رفع و شرایط ، قابل اصلاح باشد نسبت به اصلاح و سپس برای احداث باغ اقدام و در غیر این صورت بهتر است از احداث باغ صرفنظر گردد.

دریاچه جوان

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 میانگین امتیاز 3.50 (1 رای)

دریاچه جوان

 

بوستان جوانبوستان جوانبوستان جوانبوستان جوان

 

 عکس: خانم صبوری

 

در بوستان جوان بزرگ‌ترین دریاچه مصنوعی به وسعت ۳۳۰ هزار متر مربع و ذخیره ۴۷۵ هزار متر مکعب آب احداث شده که از این دریاچه استفاده‌های چند منظوره‌ای همانند آبیاری فضای سبز، قایقرانی و ماهیگیری خواهد شد.

 

علمیات اجرایی احداث بوستان جوان از سال ۸۵ و به پیشنهاد سازمان جهاد کشاورزی آغاز شده است و مراحل گودبرداری ساخت دریاچه مصنوعی به مدت یک سال و تا سال ۸۶ ادامه و هر چند که این پروژه به دلایل مختلفی چندین سال متوقف بود ولی با دستور شهردار قم ساخت و اتمام این پروژه در دستور کار قرار گرفت و فاز نخست این بوستان آماده بهره برداری و استفاده شهروندان قمی است.

در این مجموعه، فضایی به وسعت ۱۷ هزار متر مربع فضاسازی صورت گرفته و دارای پیست انحصاری دوچرخه سواری مخصوص آقایان و بانوان و برخی دیگر از امکانات تفریحی و رفاهی و ورزشی است./متن از خبرگزاری مهر



محله چهار راه سجادیه

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 میانگین امتیاز 0.00 (0 امتیازها)

محله چهار راه سجادیهمحله چهار راه سجادیه

 


 




در چهار راه سجادیه کوچه شیخ بهاء الدینی قرار دارد که این کوچه به خیابان آذر منتهی می شود و در این مسیر 3 محله وجود دارد؛ به نام محله سر حوض، محله سفید آب و محله سنگ سیاه.

محله سفید آب و سر حوض با مدرسه علمیه مومنیه که موسس آن آیت الله مرعشی نجفی (ره) بوده است جدا می شوند، به محله سفید آب به این دلیل سفید آب می گویند که نهری از آنجا می گذشته است که آب زلال و صافی داشته است به این دلیل به محله سفید آب معرف شد.

در محله سر حوض  تمام ویژگیهای زندگی شهری قدیم در آن جمع است و مرکزیت آن به مسجد ختم می شود. مسجد سر حوض که موقوفه آن حاج حسن فتحعلی است که در اواسط دوره قاچاریه تاسیس شده است که در زمان ناصر الدین شاه است همچنان به حیات خودش ادامه می دهد.

محله سر حوض را به این دلیل سر حوض می گفتند که این محله بسیار چال بوده است و در آن آب جمع می شده است و از تمام مناطق برای بر داشتن آب و شستو در این محله اجتماع می کردند. در همین کوجه به محله سنگ سیاه می رسیم که تمام آثار آن محله  از بین رفته است و فقط یک مسجد به نام آن محله باقی مانده است .



دانلود

 

اشکنه ی سیب زمینی

نام غذا: اشکنه ی سیب زمینی

منطقه طبخ غذا: روستای پستگان

مواد تشکیل دهنده:

تخم مرغ : 4 عدد

پیاز : 100 گرم ( یک عدد متوسط)

زردچوبه ، فلفل،نمک: به مقدار لازم

نعناع خشک: 2 قاشق غذا خوری

سیب زمینی: 150 گرم (یک عدد متوسط)

آرد گندم: 12 گرم: (یک قاشق غذا خوری)

روغن : 1 تا 2 قاشق غذا خوری

روش پخت: ابتدا سیب زمینی خرد شده و پیاز را در مقداری روغن تفت می دهیم. بعد 2 تا 3 لیوان آب به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا بجوشد. آن گاه نعناع خشک، زردچوبه،فلفل و نمک را در آن ریخته می گذاریم تا بجوشد و غلیظ شود.سپس تخم مرغ ها را یکی یکی در آن می شکنیم، بدون این که آن را هم بزنیم. وقتی تخم مرغ ها بسته شدند، اشکنه آماده است.

و اما چند نکته:

1-بهتر است با آب کم و حرارت ملایم طبخ شود.

2-بهتر است از آزاد در پخت غذا اسثفاده نشود و یا از آرد سبوس دار استفاده شود.

نظر متخصصین تغذیه:

1-این غذا کم کالری است و به افراد مبتلا به اضافه وزن و چاقی توصیه می شود.

2-این غذا در عین کم هزینه بودن، به علت وجود تخم مرغ و سیب زمینی تمام پروتئین ضروری بدن را فراهم کرده، در نتیجه برای گروه های سنی در حال رشد می تواند بسیار مفید و مقرون به صرفه باشد.

3-امروزه هر فرد سالم بزرگسال می تواند روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کند؛ زیرا تحقیقات جدید نشان می دهند که مصرف یک عدد تخم مرغ بر خلاف باور عامه ی مردم کلسترول خون را افزایش نمی دهد. البته به شرط آنکه در طول روز از سایر منابع غذایی با کلسترول بالا مانند امعا و احشا، گوشت قرمز استفاده نکرده باشد.

آخرین تولیدات ویژه
 بازديد امروز: 18134       کل بازدیدها:8644998
  • آخرین بروز رسانی:چهارشنبه, 09 مهر 1393 15:15.

کليه حقوق متعلق به صدا و سيماي مرکز قم | qom.irib.ir است - هرگونه برداشت مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

براي بهتر ديدن اين صفحه از مرورگر +IE8 يا فايرفاکس يا کروم استفاده نماييد .
پست الکترونيکي: info[at]qom.irib.ir